How to clean your white sneakers

Hur du rengör dina vita sneakers

Att rengöra vita sneakers kan vara en utmanande uppgift, men med rätt tillvägagångssätt och verktyg kan det göras effektivt. Här är några steg att följa:

  1. Ta bort överflödig smuts: Använd en mjuk borste eller torr trasa för att ta bort all lös smuts eller skräp från ytan på sneakers.

  2. Blanda en rengöringslösning: Blanda lika delar vatten och vit vinäger i en liten skål. Alternativt kan du använda en specialiserad sneakerrengörare eller en blandning av diskmedel och varmt vatten.

  3. Applicera lösningen: Doppa en mjuk borste eller trasa i rengöringslösningen och skrubba försiktigt sneakersna i cirkulära rörelser. Var extra uppmärksam på eventuella fläckiga eller missfärgade områden.

  4. Skölj: Använd en ren, fuktig trasa för att torka bort eventuell kvarvarande rengöringslösning. Skölj sedan av sneakers under kallt rinnande vatten.

  5. Torka: Använd en torr trasa för att ta bort överflödigt vatten från ytan på sneakers. Fyll skorna med tidningspapper för att hjälpa dem att behålla sin form när de torkar. Undvik att utsätta sneakers för direkt solljus eller värme, vilket kan göra att de gulnar eller spricker.

  6. Valfritt: Applicera en skyddande beläggning: När sneakers är helt torra kan du applicera en sneakers-skyddspray för att stöta bort smuts och vatten.

Med dessa steg bör du effektivt kunna rengöra dina vita sneakers och hålla dem fräscha och ljusa.